Bildæk

Find priser på bildæk og få gratis tilbud på skift af bildæk fra et værksted nær.

Søger du tilbud på dækskifte?

Se priser på bildæk til din bil

Når du skal have nye fælge på din bil eller skiftet fra vinterdæk til sommerdæk, er det altid en god ide at tjekke priserne ud inden du siger ja tak til et tilbud.

Dansk lovgivning om bildæk

Der er flere punkter i loven om bildæk og vil vil forsøge at afdække dem i dette afsnit.

Bredden og dækstørrelsen skal altid passe til hjulomkredsen på dine hjul. Hvis du er i tvivl om hjulomkredsen på dine hjul, kan du altid kigge i bilen registreringsattest.

Den danske lovgivning om bildæk foreskriver også at man skal have fire ens dæk, når den køre på de danske veje. Altså skal din bil have enten fire vinterdæk, sommerdæk eller helårsdæk. Dog er der undtagelser hvis du køre med M+S (mud and snow) dæk, dog kun som vinter og helårsdæk. Dog mindskes komforten og sikkerheden ved denne løsning.

Vi anbefaler selvfølgelig at du skifter til vinterdæk når temperaturen falder til under 7 grader, men det er faktisk ikke et lovkrav at du skifter til vinterdæk om vinteren. Både for din egen skyld, dine passageres og dine medtrafikanters skyld, da dette øger sikkerheden når du køre rundt i trafikken om vinteren.

 

Vi anbefaler dækbutikken.dk når du skal have nye bildæk på dine fælge eller når du skal have opgraderet dine fælge.

Sådan skifter du bildæk på din bil

Som det vises i videoen ovenfor, kan et hjulskifte faktisk klares ret nemt og du behøver ikke køre din bil på værksted for at få det ordnet.

Der er selvfølgelig forskel på om du skal have skiftet hele hjulet på din bil eller om det er selve dækket der skal skiftes. Du kan ofte klare et hjulskifte selv, hvor et dækskifte derimod kræver et besøg hos din lokale automekaniker.

Hvad er forskellen på sommerdæk og vinterdæk til bil?

Man kan opdele bildæk i flere forskellige kategorier, og der findes sikkert flere end dem vi lister op her. Men som udgangspunkt findes der de to velkendte typer, som langt de fleste danskere benytter sig af.

Sommerdæk, som de fleste danskere bruger størstedelen af året. Sommerdæk virker bedst i de varme måneder i løbet af året og er fremstillet af en forholdsvis hård gummiblanding, som bliver blød når temperaturen bliver lidt mildere, så de passer godt til tør og våd vej. De har færre lameller i dækket end vinterdæk har, men oftests specielt designede slidbaner, der mindre risikoen for at du akvaplaner.

Vinterdæk har modsat sommerdæk indeholder mere naturgummi hvilket gør dem mere smidige når vi går ind i de kolde måneder. Vinterdæk er generelt blødere end sommerdæk og giver derfor et bedre vejgreb og mere kontrol over bilen når det er under 7° grader. Derudover har vinterdæk mange flere små lameller, der bruges til at fortrænge vand og ligesom sommerdæk forhindre dig i at akvaplane når vejene bliver meget våde. Disse lameller er med til at grave sig godt ned i sne og slud og sikre dermed et bedre vejgreb når det har sneet.

Hvilket bildæk mærke er bedst?

Det kan være svært at sige præcis hvilket dækmære der er bedst til din bil, da det også afhænger af hvilke fælge du har på. Men nedenfor har vi lavet en liste over nogle af de bedste bildæk på markedet.

Michelin og Bridgestone er nogle af de bedste og mest velkendte dækmærker verden over. Bridgsstone er verdens største bildæksproducent og klart også en af verdens bedste. Dette kommer til udtryk da de bla. bruges i Formel-1.

Selvom Bridgestone er verdens største bildæksproducent har Michelin faktisk større markedsandele målt på salg i hele verden.

Derudover findes der Goodyear og Continental som også er nogle af de største og mest populære bildæksmærker i verden. 

Alle fire producenter har også undermærker som Dunlop, Riken, Fulda, osv. og er alle fire kendt for gode kvalitetsdæk med godt vejgreb.
Derudover overholder alle fire mærker lovgivningen for bildæk i Danmark.

Bildæk

Hvad koster bildæk?

Et nyt sæt bildæk til din bil koster mellem 3000 og 6500 kr. 

Prisen på bildæk afhænger selvfølgelig af hvilken type bildæk du ønsker og hvilket mærke dækket skal være fra.

Lapning af bildæk

Hvis du punktere i din bil er det ikke altid nødvendigt med et nyt bildæk. 

Nogle gange kan det klares med en lapning af dit bildæk.

Der er dog kommet nye regler for lapning af bildæk, der gør det svære for den almene dansker at lappe et bildæk selv.

Derfor kræver det nu at man får pillet dækket af fælgen på bilen, da der kan være sket indre skader på dit bildæk.

Før i tiden kunne man lappe et dæk ved at skyde en såkaldt prop i bildækket. Men det er faktisk ikke lovligt mere.

Der findes nogle regler for lapning af bildæk, som du kan læse mere om her